Historisk arkiv

Støtte til flerkulturell U-konferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Kulturdepartementet, Utlendingsdirektoratet og Barne- og familiedepartementet har tilsammen bevilget kr. 350.000 til konferansen "Ungdom i det flerkulturelle Norge".

Pressemelding

Nr.: 01006
Dato: 07.02.01
Informasjonssekretariatet: 22 24 24 07

Støtte til flerkulturell ungdomskonferanse

Barne- og familiedepartementet har bevilget 150.000 kroner i støtte til en flerkulturell ungdomskonferanse i regi av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene (KIM). Også Kulturdepartementet støtter konferansen med 50.000 kroner. Utlendingsdirektoratet har tidligere bevilget 150.000 kroner.

Konferansen "Ungdom i det flerkulturelle Norge" skal etter planene samle rundt 100 ungdommer fra hele landet og finne sted i august. Deltagerne skal rekrutteres blant ungdom i alderen 16 - 26 år og med ulik etnisk, religiøs, språklig og kulturell bakgrunn. Formålet er først og fremst å stimulere ungdom til egenorganisering, gi økt bevissthet og kunnskap om oppvekst i et flerkulturelt samfunn og synliggjøre de erfaringer som er gjort så langt blant ungdommene selv.

- Dette er et viktig initiativ. Vi har behov for en mer nyansert drøfting av krefter og holdninger i et stadig mer flerkulturelt Norge. Mediebildet av ungdom med fremmedkulturell bakgrunn er i altfor sterk grad fokusert på negative saker. Det bidrar til å skape et negativt bilde av seg selv og av egen plass i samfunnet. Konferansen skal ta opp spørsmål av stor betydning for oppvekst- og levekår for all ungdom i Norge, understreker barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim.

Konferansen skal også bidra til utveksling av erfaringer og informasjon mellom ungdomsorganisasjonene og andre nettverk og stimulere til økt samarbeid.

----------------------

Nærmere informasjon om den planlagte konferansen kan fås ved henvendelse til:

LNU v/generalsekretær Edle Daasvand Skjæveland - tlf. 23 31 06 00

KIM v/sekretariatsleder Tone Amdahl - tlf. 22 24 71 67.