Historisk arkiv

Ministerkonferanse om ungdomspolitikk i Barentsregionen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Handlingsplanen om tettere samarbeid om ungdoms- politikk og tiltak for ungdom skal behandles på ministerkonferansen for Barentsregionen i Tromsø 14.-16. mai. (14.05.01)

Pressemelding

Nr.: 01040
Dato: 14.05.01

Ministerkonferanse for Barentsregionen, Tromsø 14 - 16. mai:

Barentslandene vil vedta handlingsplan for ungdom

En egen handlingsplan for tettere samarbeid om ungdomspolitikk og økt innsats for ungdomstiltak over landegrensene skal behandles på konferansen for ungdomsministrene i Barentsregionens medlemsland Russland, Finland, Sverige, Danmark og Norge i Tromsø tirsdag. På konferansen deltar også representanter for Sametinget, Barentsrådet og Europarådet.

Barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim åpner Barentskonferansen mandag ettermiddag. Tirsdag legger hun fram forslaget til handlingsplan for endelig drøfting på ministerkonferansen. Det tas sikte på at planen blir ferdig behandlet og vedtatt i løpet av ettermiddagen tirsdag 15. mai.

Arbeidet med en egen handlingsplan for ungdomspolitikk og økt samarbeid om å tilrettelegge for ungdomsprosjekter på tvers av grensene innen Barentsregionen ble satt i gang etter at Barentsrådet i 1999 blinket ut ungdomspolitikk som ett av sine utviklingsområder.

Barentskonferansen finner sted i Tromsø dagene mandag 14. - onsdag 16. mai. Samtidig med ministerkonferansen arrangerer Barentsregionens Ungdomsforum sin egen konferanse for rundt 90 unge fra sju land. Ungdomskonferansen startet allerede lørdag. I tillegg avvikles et seminar for unge parlamentarikere fra Barenstregionen i regi av Nordisk Råd. Mandag og onsdag samles alle de tre konferansene i felles plenum. Konferansene avsluttes med en felles paneldebatt og vedtak av et sluttkommuniké.

----------

Priv. til red:

Barentskonferansen (alle arr.) finner sted på Radisson SAS Hotel i Tromsø.

Program for ministerkonferansen følger vedlagt.

Pressen ønskes velkommen. Det vil bli invitert til en pressebriefing tirsdag ca. kl. 17.00.

Informasjonsrådgiver Torstein Rudi er tilstede på konferansen. Mobil 91 69 69 25.