Historisk arkiv

Satsing på barn og ungdom i 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Barne- og familiedepartementets samlede oversikt over regjeringens mål og innsatsområder i barne- og ungdomspolitikken, slik det framkommer på statsbudsjettet for inneværende år.

Pressemelding

Nr.: 01007
Dato: 13.02.01

Samlet oversikt klar:

Regjeringens satsing på barn og ungdom 2001

Barne- og familiedepartementet sender nå ut en samlet oversikt over regjeringens mål og innsatsområder i barne- og ungdomspolitikken på statsbudsjettet for inneværende år. Oversikten sendes ut til alle landets kommuner, fylkeskommuner, fylkesmenn, og til en lang rekke barne- og ungdomsorganisasjoner.

- Det er en forutsetning for all politikkutvikling som angår barn og unge at de blir hørt, deltar i prosessen og får innflytelse på resultatene. Her har kommunene et spesielt ansvar. Det er krevende, men nødvendig for at barn og unge skal engasjere seg og delta i samfunnslivet, understreker barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim.

Oversikten omfatter støtteordninger og andre satsinger på årets statsbudsjett for 11 av departementene. Innsatsen er nærmere beskrevet under sju hovedområder:

  • Et bedre oppvekstmiljø
  • Sikker omsorg, trygghet og lettere hverdag for barn og ungdom
  • Kvalifisering for framtiden
  • Stimulere barn og unges kreative, kulturelle og fysiske utfoldelse
  • Bedre barn og ungdoms helse og sosiale forhold
  • Utvikle internasjonalt samarbeid, kontakt og bistand
  • Styrket forsknings- og utviklingsarbeid

Å sikre alle barn og unge trygge og gode oppvekstvilkår er en hovedoppgave for regjeringen. Derfor vil vi i løpet av året også legge fram en egen stortingsmelding om oppvekst- og levekår for barn og ungdom. Her vil utjevning av levekårsforskjeller stå sentralt, varsler barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim.

Dokumentet "Satsing på barn og unge" kan bestilles pr. telefon 22 24 98 60.
Lenke til dokumentet "Satsing på barn og unge 2001"