Historisk arkiv

Tilskudd til familie- og likestillingsorganisasjoner utlyst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 01022
Dato: 23.03.01

Tilskudd til prosjekter og tiltak lyses ut:

Mer i tilskudd til prosjektstøtte til familie- og likestillingsorganisasjoner

- Vi dobler tilskuddet til prosjektstøtte til familie- og likestillingsorganisasjoner i 2001. Aktive frivillige organisasjoner er viktig for å holde familie- og likestillingspolitikk på den politiske dagsorden, sier barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim.

Barne- og familiedepartementet vil i år gi over 1 million kroner i tilskudd til organisasjoner som arbeider med likestilling mellom kvinner og menn, og med familiepolitikk.. Det gis tilskudd til tiltak og prosjekter som har som siktemål å gi informasjon, skape oppmerksomhet, bidra til debatt og holdningsendringer m.v. på familie- og likestillingsområdet, inkludert støtte til prosjekter og tiltak som tar for seg fars- og mannsrollen.

Små organisasjoner som ikke mottar driftsstøtte, men får tilskudd til prosjekter eller tiltak, kan gis et påslag på tilskuddet på inntil 25 pst til administrasjon. Disse kan også søke tilskudd til organisasjonsbyggende tiltak som egen kompetanseutvikling, medlemsverving m.v.

I fjor fikk 37 antall organisasjoner støtte. Målet med tilskuddsordningen er å bidra til økt oppmerksomhet og debatt om familie- og likestillingspolitiske spørsmål ved å stimulere organisasjonene på familie- og likestillingsområdet til utadrettet virksomhet, mangfold og et høyt aktivitetsnivå. Søknadsfrist er 15. april 2001.

Søknadsskjema

Rapport- og regnskapsskjema

Nærmere opplysninger:

e-post: inger-johanne.nilssen@bfd.dep.no eller telefon 22 24 25 45.