Historisk arkiv

Ungdomssatsing i distriktene:

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 01005
Dato: 02.02.01
Kontakt informasjonssekretariatet – tlf.: 22 24 24 40

Søknadsfrist 1 . mars:

3,3 millioner til ungdomssatsing i distriktene

Barne- og familiedepartementet inviterer nå 63 distriktskommuner i 11 fylker til å søke om tildeling av årets tilskudd til ungdomssatsing i distriktene. BFD har rundt 3,3 millioner kroner til fordeling med maksimalt 100.000 kroner pr. kommune. Søknadsfristen er 1. mars.

- Ordningen skal bidra til å styrke barn og unges muligheter til medvirkning i sine kommuner. Samtidig ønsker vi å stimulere til en aktiv kommunal ungdomspolitikk - ikke minst i kommuner som opplever fraflytting og fare for å miste ungdommene sine, sier barne- og familieminister Karita Bekkemellem Orheim.

Hensikten med ordningen er å stimulere aktiviteter som styrker barn og unges tilhørighet til hjemkommunen. Midlene skal i første rekke brukes til å støtte opp om fritidsaktiviteter. BFD forutsetter at de unge selv tar aktivt del i utforming og gjennomføring av arbeidet. Egeninnsats fra de unge skal stå sentralt. Søkerne må derfor redegjøre for hvordan ungdom er trukket inn i utforming av søknaden og ved gjennomføring av arbeidet.

Det er de 63 kommunene med størst nedgang i folketallet som er invitert til å søke om tilskudd. Invitasjon er sendt 38 kommuner i Nord-Norge og 12 kommuner i Trøndelag og Møre og Romsdal. I Sør-Norge gjelder tilskuddsordningen totalt 13 kommuner i Sogn og Fjordane, Hordaland, Telemark, Oppland og Hedmark.

Tilskuddsordningen for ungdomssatsing i distriktene ble etablert i 1999. Ved tildelingen i fjor ble søknader fra 29 kommuner imøtekommet med tilskudd på mellom 60 000 og 95 000 kroner hver.