Historisk arkiv

NATOs assisterende generalsekretær redegjorde for forventninger til omstillingen av Det norske forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Tirsdag 12. desember var NATOs assisterende generalsekretær, Dr. Edgar Buckley, på Norgesbesøk, og besøket ble avsluttet med en arbeidslunsj sammen med forsvarsminister Bjørn Tore Godal.

NATOs assisterende generalsekretær redegjorde for forventninger til omstillingen av Det norske forsvaret

Tirsdag 12. desember var NATOs assisterende generalsekretær, Dr. Edgar Buckley, på norgesbesøk, og besøket ble avsluttet med en arbeidslunsj sammen med forsvarsminister Bjørn Tore Godal.

Bakgrunnen for Dr. Buckleys norgesbesøk var NATOs ønske om en god dialog med medlemslandene som står ovenfor store omstruktureringer av sine forsvar. Han takket for at han fikk anledningen til å drøfte omstillingen av Det norske forsvaret. Statsråden takket også Dr. Buckley for at han hadde anledning til å komme til Oslo for å diskutere ulike utfordringer Det norske forsvaret nå står fremfor. NATOs syn vil være et viktig innspill til beslutningsgrunnlaget for omstruktureringen av Det norske forsvaret.

Langtidsproposisjonen

Forsvarsministeren gikk i hovedtrekk gjennom arbeidet med den kommende langtidsproposisjonen for Forsvaret og begrunnet behovet for omstilling. Dagens organisasjon er for tung og tilpasset et tidligere invasjonsscenario , sa Godal til NATOs ass. generalsekretær. Langtidsproposisjonen vil bli lagt frem i februar 2001 med behandling i Stortinget i løpet av vårsesjonen.

KFOR

På møtet berømmet også Dr. Buckley den norske innsatsen i Kosovo og det norske lederansvaret for Hovedkvarter KFOR 5, som vil være en stor utfordring.

VEDLEGG