Historisk arkiv

Forslag til ny nasjonal kommandostruktur - Forsvarsministerens kommentar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsminister Bjørn Tore Godal sier følgende i en kommentar til Forsvarssjefens forslag til ny nasjonal kommandostruktur, som ble presentert 31. oktober.

Pressemelding

Nr.: 071/2000
Dato: 31.10.2000

Forslag til ny nasjonal kommandostruktur - Forsvarsministerens kommentar

Forsvarsminister Bjørn Tore Godal sier følgende i en kommentar til Forsvarssjefens forslag til ny nasjonal kommandostruktur, som ble presentert 31. oktober 2000.

"Jeg konstaterer med tilfredshet at Forsvarssjefen nå er ferdig med sine vurderinger om den framtidige nasjonale kommandostruktur. De vurderinger og konklusjoner som han nå har fremmet til Forsvarsdepartementet, er et viktig bidrag til departementets arbeid med Forsvarets framtidige ledelses- og kommandoapparat. Forsvarssjefens forslag vil nå bli vurdert i departementet. Jeg vil også vurdere spesielt balansen mellom den nedbemanning som er foreslått sentralt i Oslo-området i forhold til distriktene.

Forsvarssjefens anbefaling omfatter ikke forholdet mellom Forsvarsdepartementet og Forsvarets overkommando. Dette spørsmålet er under utredning og vil få innvirkning på det framtidige ledelses- og kommandoapparatet i Forsvaret.

Når også denne utredningen foreligger, har jeg fått det nødvendige grunnlag for å fremme mine forslag til endelig struktur."

Mer informasjon om saken finner du på Forsvarsdepartementets hjemmeside, på adressen: forsvarsdepartementet.no