Historisk arkiv

Forsvaret arrangerer seminar for "Partnership for Peace" (PfP) - land 2. - 4. august i Halden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvaret arrangerer seminar for "Partnership for Peace" (PfP) - land 2. – 4. august i Halden

Forsvarsdepartementet har invitert 16 deltagere fra såkalte PfP-land; dvs. land utenfor NATO som samarbeider med alliansen i "Partnership for Peace" -programmet, til et seminar om det norske forsvars materiellanskaffelses-prosedyrer 2. – 4. august i år på Fredriksten festning i Halden.

Temaet for seminaret er "Hvilke prosedyrer følger det norske forsvaret når militært materiell skal anskaffes?". Målsetningen er å gi deltagerene et innblikk i norske prosedyrer for materiellanskaffelser. Seminaret fokuserer på materiellprosjekter og håndtering av prosjektporteføljen. Forsvarets system for prosjektstyring (PRINSIX) og prosjektorganisering vil være sentrale temaer under seminaret. I tillegg vil man diskutere rutiner for kvalitetssikring, kodifisering og standardisering. Deltagerene vil også bli orientert om norsk politikk for industrielt samarbeid og om Forsvarsdepartementets rolle i anskaffelsessaker.

Forsvarsdepartementet står ansvarlig for seminaret. Gjennomføringen skjer i samarbeid med Forsvarets overkommando, mens Hærens forvaltningsskole er vertskap.

Eventuelle spørsmål om dette seminaret kan rettes til Forsvarsdepartementet ved rådgiver Jon Gunnheim, tlf. 23 09 21 82.

VEDLEGG