Historisk arkiv

Forsvaret skal spare 83 millioner kroner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Regjeringen foreslo fredag 2. juni å legge ned lønnskontorene i Forsvarets tele- og datatjeneste/Oslo, Distriktskommando Østlandet/Hamar og Distrikts-kommando Nord-Norge/Harstad.

Pressemelding

Nr.: 037/2000
Dato: 02.06.00

Forsvaret skal spare 83 millioner kroner

Regjeringen har i dag foreslått å legge ned lønnskontorene i Forsvarets tele- og datatjeneste/Oslo, Distriktskommando Østlandet/Hamar og Distrikts-kommando Nord-Norge/Harstad. Arbeidsoppgavene vil bli ivaretatt av Forsvarets sentrale lønnsadministrasjon med fortsatt lokalisering i Oslo. I tillegg vil Regjeringen fase ut DHC-6/Twin Otter og legge ned 719-skvadronen i Bodø. Tiltakene skal gi en innsparing på inntil 83 millioner kroner.

Som ett ledd i å effektivisere Forsvarets virksomhet og redusere driftsutgifter må det fortløpende gjøres tilpasninger i den administrative støttevirksomheten. I tillegg er det nødvendig å fase ut materiell som nærmer seg slutten av sin tekniske levealder og som operativt sett har liten verdi.

Forsvarsdepartementet la derfor i dag fram Stortingsproposisjon nr. 75 (1999-2000) med forslag til endringer i Forsvarets lønnsadministrasjon og Luftforsvarets styrkestruktur. Endringsforslagene som legges fram i proposisjonen har et samlet innsparings-potensiale, over ti år, på inntil 83 millioner kroner i nåverdi for Forsvaret, inkludert en reduksjon på inntil 35-40 årsverk.

Proposisjonen omhandler blant annet endringer i Forsvarets lønnsadministrasjon med nedleggelse av lønnskontorene i Forsvarets tele- og datatjeneste/Oslo, Distriktskommando Østlandet/Hamar og Distriktskommando Nord-Norge/Harstad. Arbeidsoppgavene vil bli ivaretatt av Forsvarets sentrale lønnsadministrasjon med fortsatt lokalisering i Oslo. Regjeringen vil også fase ut DHC-6/Twin Otter og legge ned 719-skvadronen i Bodø.

Stortingsproposisjon nr. 75 (1999-2000) finner du her: St.prp. nr. 75 (1999-2000)