Historisk arkiv

Forsvarsministeren vil ikke fremme tiltak om Evjemoen nå

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 026/2000
Dato: 04. mai 2000

Forsvarsministeren vil ikke fremme tiltak om Evjemoen nå

Forsvarsdepartementet mottok 14 mars 2000 anbefaling fra Forsvarssjefen om endringer i Hærens styrkeproduksjon.

Forsvarssjefen foreslår å innføre gjennomgående tjeneste for Hans Majestet Kongens Garde og å flytte utdanningen av hjelpemannskaper til andre utdanningsavdelinger med ledig kapasitet. Som en konsekvens av dette foreslår Forsvarssjefen å legge ned utdanningsavdelingen ved Agder Regiment på Evjemoen.

Tilpasning av styrkeproduksjonen i den fremtidige fredsorganisasjonen vil få konsekvenser for mange av garnisonene rundt omkring i landet. Ingen militærleir er garantert å ha det samme innhold som den har nå. Forsvarsstudien 2000 og det Forsvarspolitiske Utvalg skal i løpet av sommeren gi anbefalinger om Forsvarets virksomhet og organisering. Anbefalingene vil være viktige grunnlag når Forsvarsdepartementet skal utarbeide ny langtidsmelding for Forsvaret.

Forsvarsministeren ser behovet for å gjøre endringer i Hærens styrkeproduksjon så raskt som mulig for å skape en funksjonell og kostnadseffektiv forsvarsorganisasjon. Det er imidlertid ønskelig å se endringene i en større sammenheng. Nedleggelse av utdanningsavdelingen ved Agder Regiment og innføring av gjennomgående tjeneste i HMKG vil derfor bli behandlet innenfor en helhetlig forsvarspolitisk ramme.

Forsvarsministeren har på denne bakgrunn besluttet at han i inneværende stortingssesjon ikke vil fremme tiltak som berører utdanningsavdelingen ved Agder Regiment på Evjemoen.

Kontaktperson i FDs Presse- og informasjonsseksjon er pressetalskvinne Kirsti Skjerven, Telefon 23 09 23 10