Historisk arkiv

KNM Kvikk/Televerkstedet Vestlandet Sjøforsvarsdistrikt - videre oppfølging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet avholdt 13. november et møte mellom Generalinspektøren for Sjøforsvaret, Sjefen for Sjøforsvarets forsyningskommando og Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) vedrørende problemene rundt medfødte misdannelser blant barn av ansatte ved Televerkstedet på Haakonsvern.

Pressemelding

Nr.: 077/2000
Dato: 13.11.00

KNM Kvikk/Televerkstedet Vestlandet Sjøforsvarsdistrikt - videre oppfølging

Forsvarsdepartementet avholdt i dag et møte mellom Generalinspektøren for Sjøforsvaret, Sjefen for Sjøforsvarets forsyningskommando og Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) vedrørende problemene rundt medfødte misdannelser blant barn av ansatte ved Televerkstedet på Haakonsvern.

  • Forsvarsminister Bjørn Tore Godal vil anmode Statens arbeidsmiljøinstitutt, i samarbeide med bedriftshelsetjenesten ved Vestlandet Sjøforsvarsdistrikt, om å utrede forekomsten av medfødte misdannelser hos barn av ansatte ved Televerkstedet på Haakonsvern.

STAMI vil i utredningen ikke bare undersøke de som i dag arbeider ved televerkstedet, men også tidligere ansatte for å kartlegge om det blant disse også er født barn med misdannelser.

I Kvikk rapporten omtales 75 familier med barn som har medfødte misdannelser eller andre sykdomstilstander. Dette er barn av marinepersonell som ikke har tjenestegjort på KNM Kvikk men i Sjøforsvaret forøvrig. Disse familiene var en av målgruppene for rapporten. Forsvarsdepartementet vil nå ta ansvar for at disse barna får et tilbud om relevant medisinsk oppfølging.