Historisk arkiv

Norge omskolerer overtallige russiske offiserer i Nordflåten - de første 38 uteksaminert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

38 russiske offiserer og underoffiserer fra Nordflåten i Murmansk har gjennomført omskoleringskurs og mottatt kursbevis og diplom for fullført utdanning. Kurset er en intensiv utdanning i bedriftsledelse og entrepenørskap og er finansiert med norske midler.

Pressemelding

Nr.: 50/2000
Dato: 11.08.00

Norge omskolerer overtallige russiske offiserer i Nordflåten - de første 38 uteksaminert

38 russiske offiserer og underoffiserer fra Nordflåten i Murmansk har gjennomført omskoleringskurs og mottatt kursbevis og diplom for fullført utdanning. Kurset er en intensiv utdanning i bedriftsledelse og entrepenørskap og er finansiert med norske midler. Utdanningen har vært gjennomført ved Murmansk statlige tekniske universitet og ved sysselsettingssentres opplæringssenter i Murmansk. Norge har avsatt 1,5 millioner kroner til formålet inneværende år. Ytterligere 60-80 offiserer vil bli uteksaminert ved samme institusjon til høsten.

Utdanningen er et samarbeidsprosjekt mellom det russiske og norske Forsvarsdepartementet. Pilotprosjektet har som hovedmålsetting å øke overtallige russiske offiserers muligheter til å skaffe seg inntekt og arbeid på det sivile arbeidsmarkedet. Tiltaket har også som mål å bidra til fortsatt utdyping av tillit og gjensidig forståelse på det forsvarsrelaterte området mellom våre to land.

Prosjektet gir også begge land muligheten til å styrke kontakten på utdanningssiden, gjennom samarbeidet som er etablert mellom de russiske utdanningsinstitusjonene og Høgskolen i Bodø. Høgskolen har styrket den faglige forankringen og vært faglig rådgiver. De har også holdt gjesteforelesninger for studentene, seminarer for de russiske lærerne og utarbeidet kursprogram og budsjett i samarbeid med sine russiske kolleger.