Historisk arkiv

PM 46/2000: Fregattkontrakt klar for undertegning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Etter at Bazan og Mjellem & Karlsen nå har inngått en rekke bindende kommersielle avtaler, har gjenkjøpsavtalen mellom Forsvarsdepartementet og Bazan nådd et tilfredsstillende nivå.

Pressemelding

Nr.: 046/2000
Dato: 21.06.00

Fregattkontrakten klar til undertegning

Forsvarsminister Bjørn Tore Godal ga i dag Sjøforsvarets forsyningskommando fullmakt til å skrive under kontrakt med det spanske Bazan om bygging av fem nye fregatter for Det norske forsvaret. Etter at Bazan og Mjellem & Karlsen nå har inngått en rekke bindende kommersielle avtaler, har gjenkjøpsavtalen mellom Forsvarsdepartementet og Bazan nådd et tilfredsstillende nivå. - Dette betyr at regjeringens forutsetninger for inngåelse av kontrakt med spanske Bazan er innfridd, sier forsvarsminister Bjørn Tore Godal i en kommentar.

Etter at Bazan og Umoe Sterkoder ikke lykkes å komme til enighet i forrige uke vedrørende modulbygging og sammenstilling av moduler til hele fartøyer, som et ledd i gjenkjøpet knyttet til prosjekt 6088 Nye Fregatter, har det vært arbeidet med alternative løsninger.

Forsvarsdepartementet fastslår at avtalen mellom Bazan og Mjellem & Karlsen A/S (M&K) i Bergen sikrer det gjenkjøpet i Norge som er knyttet til skipsbygging på en tilfredsstillende måte. Det betyr at omfanget av det arbeidet som allerede er avtalt mellom Bazan og M&K i tilknytning til fregattkjøpet vil bli utvidet. Det er også mulig at andre norske verft kan komme inn som underleverandører til M&K.

Nærmere detaljer om innholdet av gjenkjøpsavtalen fremgår av "FD aktuelt" nr 6/2000 som blir lagt ut på internett: www.odin.dep.no/fd/

Spørsmål kan rettes til rådgiver Runar Todok, mobil 909 12 510