Historisk arkiv

Statssekretær Øystein Singsaas besøker Murmansk 1. - 3. oktober

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Statssekretær Øystein Singsaas deltar ved åpningen av det andre kurset for omskolering av overtallige russiske offiserer i Nordflåten.

Pressemelding

Nr.: 061/2000
Dato: 28.09.00

Statssekretær Øystein Singsaas besøker Murmansk 1. - 3. oktober

Statssekretær Øystein Singsaas deltar ved åpningen av det andre kurset for omskolering av overtallige russiske offiserer i Nordflåten. Omskoleringen skal skje til sivile yrker. Denne gang vil til sammen 80 offiserer få tilbudet. Prosjektet drives i samarbeid med Høgskolen i Bodø, og utdanningen skjer ved russiske læresteder i Murmansk.

Hovedmålsettingen med det norske pilotprosjektet er å øke overtallige russiske offiserers muligheter til å skaffe seg arbeid på det sivile arbeidsmarkedet. Tiltaket har også som formål å bidra til fortsatt utdyping av tillit og gjensidig forståelse på det forsvarsrelaterte området mellom våre to land.

I forbindelse med besøket vil statssekretæren ha samtaler med bl a representanter fra det russiske forsvarsdepartementet og Nordflåten. Aktuelle temaer som vil bli tatt opp i samtalene er revitalisering av forsvarssamarbeidet, rutiner for varsling av ulykker og styrking av samarbeidet om søk- og redningstjenesten mellom militære myndigheter.

Åpning av omnskoleringskursene for overtallige offiserer fra Nordflåten finner sted på Murmansk statlige tekniske Universitet kl 1630 mandag 2 oktober 2000.

Kontaktpersoner er pressetalskvinne Kirsti Skjerven, telefon 2309 2310 og statssekretær Øystein Singsaas mobil tlf. 90853270