Historisk arkiv

120 millioner kroner til fiskeristøtte i 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr.: 65/2000
Dato: 9. november 2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Magnor Nerheim 22 24 64 60

120 millioner kroner til fiskeristøtte i 2001

Staten og Norges Fiskarlag er enige om en støtteavtale for fiskerinæringen for 2001. Avtalen innebærer et støttebeløp på 120 millioner kroner. Det er avsatt 30 millioner kroner til kondemneringstiltak i fiskeflåten. En vesentlig del av et reservebeløp på 29 millioner kroner skal gå til tiltak for å opprettholde og videreutvikle norsk selfangstnæring.

- Jeg er svært tilfreds med at vi er kommet til enighet med Norges Fiskarlag om en avtale for 2001 med elementer som bidrar til å videreføre arbeidet med kapasitetstilpasning av fiskeflåten og styrking av norsk selfangst, sier fiskeriminister Otto Gregussen. Han understreker at det er spesielt positivt at også Fiskarlaget er opptatt av å få til gode prosesser og tiltak for å redusere kapasiteten i kystflåten.

Over avtalen for 2001 er det avsatt 30 mill. kroner til tilskudd til kondemnering og utredningsarbeid med formål å tilpasse kapasiteten i fiskeflåten til ressursgrunnlaget. Videre er det avsatt 31 mill. kroner til føringstilskudd, 11 mill. kroner til lineegnesentraler og 4 mill. kroner til fiskeforsøk og veiledningstjeneste. Til garantilott er det avsatt 15 mill. kroner, samt overført 1,5 mill kroner fra inneværende års ramme.

Avtalens reservebeløp har en ramme på 29 mill. kroner. Disse midlene skal blant annet dekke tiltak for å opprettholde og videreutvikle norsk selfangstnæring og midler til økt verdiskapning basert på biprodukter.