Historisk arkiv

Åpent brev fra fiskeriminister Otto Gregussen til alle som vil forenkle regelverket i fisket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Arbeidet med å komme fiskejukset til livs har min høyeste prioritet. Jeg har satt i verk tiltak, og flere vil komme. Jeg ser av debatten om tiltakene de siste dagene at mange, både på personlig basis og gjennom organisasjonsapparatet, peker på at det er regelverket som er så komplisert at det er umulig å drive fiske og omsetning av fisk uten å bli lovbryter.

Pressemelding

Nr.: 112/2000
Dato: 22.12.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40 m. 90 02 44 46

Åpent brev fra fiskeriminister Otto Gregussen til alle som vil forenkle regelverket i fisket

Arbeidet med å komme fiskejukset til livs har min høyeste prioritet. Jeg har satt i verk tiltak, og flere vil komme.

Jeg ser av debatten om tiltakene de siste dagene at mange, både på personlig basis og gjennom organisasjonsapparatet, peker på at det er regelverket som er så komplisert at det er umulig å drive fiske og omsetning av fisk uten å bli lovbryter.

Jeg tar den utfordringen – og vil derfor utfordre alle som har et forslag om hvordan regelverket kan forenkles slik at vi kan gjøre hverdagen for den enkelte næringsutøver lettere, samtidig som vi opprettholder en god ressursforvaltning. Jeg ber alle om å sende inn sine forslag til Fiskeridepartementet, gjerne direkte eller gjennom sitt organisasjonsapparat. To måneder vil være tilstrekkelig for å få inn alle gode forslag.

Jeg lover at etterpå vil Fiskeridepartementet - senest i løpet av april måned – invitere alle forslagsstillerne til et møte der vi sammen kan gå gjennom forslagene med det siktemålet vi alle har – å lage et regelverk som er til å leve med og som samtidig er kontrollerbart og som sikrer en god ressursforvaltning.

Så vil jeg få ønske all en riktig god jul og et godt nyttår.

Med vennlig hilsen
Otto Gregussen