Historisk arkiv

Første møte i arbeidsgruppen for kongekrabbe avholdt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

På bakgrunn av et møte i juni i år mellom forvaltningsmyndighetene og næringsinteresser ble det besluttet å etablere en arbeidsgruppe som skal vurdere problemstillinger knyttet til den fremtidige forvaltningen av kongekrabben. Arbeidsgruppen hadde sitt første møte 29. september 2000.

Pressemelding

Nr.: 49/2000
Dato: 02.10.2000
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Kirsti Henriksen, tlf. 22 24 64 91

Første møte i arbeidsgruppen for kongekrabbe avholdt

På bakgrunn av et møte i juni i år mellom forvaltningsmyndighetene og næringsinteresser ble det besluttet å etablere en arbeidsgruppe som skal vurdere problemstillinger knyttet til den fremtidige forvaltningen av kongekrabben.

Arbeidsgruppen hadde sitt første møte 29. september 2000, og består av representanter for Fiskeridepartementet, Miljøverndepartementet, Fiskeridirektoratet, Fiskeriforskning, Norges Fiskarlag, Sametinget og Finnmark Fylkeskommune. Fiskeridepartementet leder arbeidet.

Arbeidsgruppen har tatt fatt på arbeidet som består i å vurdere og komme med anbefalinger i forhold til prinsipielle forhold som forvaltningsstrategi for kongekrabben, håndtering av kongekrabben som introdusert art i våre farvann med spesielt henblikk på de forskningsmessige behov dette medfører. Videre skal arbeidsgruppen vurdere og komme med forslag til et fremtidig nasjonalt reguleringsopplegg for fangst av kongekrabbe, herunder løsninger for problemstillinger knyttet til bifangst av kongekrabben i andre fiskerier.