Historisk arkiv

Økte bevilgninger til havnetjenesten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Pressemelding

Nr.: 54/2000
Dato: 04.10.2000

Økte bevilgninger til havnetjenesten

Sjøtransporten betyr mye for konkurranseevne, verdiskaping og sysselsetting langs kysten. For regjeringen er det også viktig å prioritere utbygging og vedlikehold av fiskerihavner som kan være med å utløse potensialet for verdiskaping i marin sektor. Fiskeridepartementets bevilgning til havnetjenesten i 2001 foreslås derfor økt med 49,5 millioner kroner til 256,5 millioner kroner.

- Det er et stort behov for utbygging av fiskerihavner, ikke minst gjelder det utdyping og molobygging i eksisterende havner, sier fiskeriminister Otto Gregussen. - Dette forsterkes av strukturelle endringer. Det er blant annet en stadig endring i flåtestrukturen i retning av større fartøyer, noe som medfører behov for større dybder i mange havner. En videre utbedring av farledene vil forbedre både framkommeligheten og sikkerheten, sier fiskeriministeren.

Ved prioritering av prosjekter vil Kystverket i størst mulig grad legge vekt på planer og prioriteringer fra kommuner og fylkeskommuner. Kystdirektoratet opprettholder en nær dialog med Fiskeridirektoratet i forvaltningen av fiskerihavnene.

Det er et mål å sikre en effektiv utnyttelse av anleggspark og mannskap innen havnetjenesten. Dette innebærer at utbyggingsaktiviteten blir konsentrert om færre prosjekter som blir drevet med større tempo. Det vil fortsatt bli lagt vekt på å fullføre igangsatte prosjekter framfor å starte nye, og det vil bli satt av penger til vedlikeholds- og reperasjonsarbeider.