Historisk arkiv

Russisk forskingsfiske innanfor totalkvoten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgjevar: Fiskeridepartementet

Dei russiske forskingskvotane som ei rekkje fartøy fiskar på i Barentshavet ligg innanfor den russiske totalkvoten. Det understreka den russiske forhandlingsleiaren i Den norsk russiske fiskerikommisjonen, M. Dementiev, i møte med den norske forhandlingsleiaren, departementsråd Jørn Krog, i St. Petersburg torsdag 31.august.

Pressemelding

Nr.: 44/2000
Dato: 31.08.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40

Russisk forskingsfiske innanfor totalkvoten

Dei russiske forskingskvotane som ei rekkje fartøy fiskar på i Barentshavet ligg innanfor den russiske totalkvoten. Det understreka den russiske forhandlingsleiaren i Den norsk russiske fiskerikommisjonen, M. Dementiev, i møte med den norske forhandlingsleiaren, departementsråd Jørn Krog, i St. Petersburg torsdag.

I det uoffisielle møtet mellom forhandlingsleiarane vart ulike problemstillingar i fiskerisamarbeidet mellom dei to landa drøfta. Det viktigaste temaet var det pågåande forskingsfisket i Barentshavet. Dementiev opplyste at den russiske lovgjevinga dei to siste åra har vore slik at det er ulovleg å tildele forskningskvotar i tillegg til den avtalte totalkvoten. Russiske styresmakter vil gjere nærare greie for denne saka i eit brev til norske styresmakter.