Historisk arkiv

EU-kommissær Fischler besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

EU-kommissær for landbruk og fiskeri, Franz Fischler, besøker Norge 9. og 10. mai. Her skal han blant annet ha politiske samtaler med fiskeriminister Otto Gregussen. Ved Universitetet i Oslo holder Fischler det årlige Schumanforedraget i anledning Europadagen 9. mai. 10. mai besøker Fischler bl.a. et oppdrettsanlegg i Austevoll og han gjester Fiskeridirektoratet i Bergen. (07.05.01)

Pressemelding

Nr.: 36/2001
Dato: 07.05.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Bjarne Myrstad 22 24 64 09

EU-kommissær Fischler besøker Norge

EU-kommissær for landbruk og fiskeri, Franz Fischler, besøker Norge 9. og 10. mai. Her skal han blant annet ha politiske samtaler med statsminister Jens Stoltenberg, landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen og fiskeriminister Otto Gregussen. Ved Universitetet i Oslo holder Fischler det årlige Schumanforedraget i anledning Europadagen 9. mai. 10. mai besøker han et gardsbruk i Os ved Bergen, et oppdrettsanlegg i Austevoll og han gjester Fiskeridirektoratet i Bergen.

I sitt foredrag 9. mai vil kommissær Fischler drøfte de aktuelle reformprosessene innen europeisk landbruk og fiskeri.

I de politiske samtalene med landbruksminister Bjarne Håkon Hanssen står WTO-forhandlingene på sakskartet. Videre vil den generelle landbrukspolitiske utviklingen i Europa bli drøftet, blant annet i lys av sykdomsproblemene i landbruket.

Blant sakene som blir drøftet i de politiske samtalene med fiskeriminister Otto Gregussen i Bergen 10. mai er EU som marked for norske fiskeprodukter, lakseavtalen mellom Norge og EU og forvaltningssamarbeidet i Nordsjøen. I møtet i Fiskeridirektoratet er satelittsporing av fiskefartøy hovedtemaet.

I Austevoll besøker Fischler og Gregussen Sjøtroll A/S sitt oppdrettsanlegg på Lundøy og de går om bord i den moderne ringnotbåten "Harvest".