Historisk arkiv

Fiskeriminister Gregussen på offisielt besøk til Spania

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeriminister Otto Gregussen drar 10 - 12. juni på offisielt besøk til Spania. På programmet står bl.a. politiske samtaler med den spanske fiskeriminister Miguel Arias Cañete, og møte med representanter fra spansk fiskerinæring. (07.06.01)

Pressemelding

Nr.: 48/2001
Dato: 07.06.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams, 22 24 64 40 / 900 24 446

Fiskeriminister Gregussen på offisielt besøk til Spania

Fiskeriminister Otto Gregussen drar 10 - 12. juni på offisielt besøk til Spania. På programmet står bl.a. politiske samtaler med den spanske fiskeriminister Miguel Arias Cañete, og møte med representanter fra spansk fiskerinæring.

Ressursforvaltning og mattrygghet er sentrale temaer for de politiske samtalene. Formålet med besøket er ennå tettere samarbeid mellom de to landene. Både Spania og Norge har lange tradisjoner som fiskerinasjoner. Det er stort utviklingspotensiale for gjensidig kompetanseutveksling og handel mellom Norge og Spania, sier Otto Gregussen.

Spania er et viktig eksportmarked for Norge. Eksporten utgjorde i fjor 888 millioner kroner med laks, torsk, klippfisk og saltfisk som de fremste produktene.

Mandag 11. juni har fiskeriministeren møte med sin spanske kollega, og deretter møte med representanter for den spanske fiskerinæringen. Tirsdag 12. juni arrangerer vertskapet et besøk på Madrids fiskemarked der begge ministrene deltar. Gregussen gir deretter pressekonferanse for spansk presse og holder et foredrag om norsk fiskerinæring.