Historisk arkiv

Fiskeriminister Gregussen til Japan og Sør-Korea

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

I tilknytning til det norske kongeparets japanbesøk drar fiskeriminister Otto Gregussen til Japan i spissen for en stor norsk fiskeridelegasjon 25. til 28. mars. Deretter besøker Gregussen og fiskerinæringens representanter Sør-Korea. (20.03.01)

Pressemelding

Nr.: 25/2001
Dato: 20.03.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Bjarne Myrstad 22 24 64 09 / 91 84 37 37

Fiskeriminister Gregussen til Japan og Sør-Korea

I tilknytning til det norske kongeparets japanbesøk drar fiskeriminister Otto Gregussen til Japan i spissen for en stor norsk fiskeridelegasjon 25. til 28. mars. Deretter besøker Gregussen og fiskerinæringens representanter Sør-Korea.

Japan er det største enkeltmarkedet for norsk sjømat. Eksporten utgjorde i fjor 4,2 milliarder kroner med laks, ørret og makrell som de fremste fiskeslagene. Fiskeriminister Gregussen ønsker å befeste de meget gode forbindelsene mellom Norge og Japan på fiskerisiden, og han understreker at det fortsatt er et stort potensiale for økt eksport til det japanske markedet.

- For oss er det særlig viktig å framheve at norsk fiskeri- og havbruksnæring blir drevet på en bærekraftig måte og at kvalitet og mattrygghet er viktige elementer, sier fiskeriministeren. Gregussen blir den første norske fiskeriminister som besøker Sør-Korea. Salget av norsk sjømat til Sør-Korea har økt betydelig de siste årene, og utsiktene til videre vekst i eksporten er meget lovende.

I Japan skal fiskeriminister Otto Gregussen ha politiske samtaler med den japanske fiskeriministeren Yoshio Yatsu og han møter representanter for den japanske fiskeriorganisasjonen og for japansk fagpresse. 27. mars åpner fiskeriministeren et fiskeriseminar, i regi av Eksportutvalget for fisk, rettet mot japanske importører og japanske media. Samme dag deltar Kong Harald og fiskeriminister Otto Gregussen på en mottakelse for norske eksportører og deres kunder, med sjømat og norske kulturinnslag. Under oppholdet besøker Gregussen det store fiskemarkedet i Tokyo der han åpner Stolt Cocoons tunfiskauksjon, han besøker et norsk/japansk lakserøykeri og holder åpningsinnlegget på et seminar om marin bioteknologi i regi av Norges forskningsråd og Norges eksportråd.

I Sør-Korea møter Gregussen den koreanske fiskeriminister Roo Moo-hyun, med etterfølgende pressekonferanse. Han besøker en kokkekonkurranse og deltar på et seminar om koreansk-norsk fiskerisamarbeid, i regi av Eksportutvalget for fisk og den norske ambassaden. Før hjemreisen besøker fiskeriminister Otto Gregussen fiskemarkedet i Seoul.