Historisk arkiv

Fiskeriministeren: Helt nødvendig å stoppe torskefisket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

- Det er helt nødvendig å stoppe torskefisket for kystflåten. Bakgrunnen er at fisket hittil i år har vært uforutsett bra, været har vært godt og tilgjengeligheten på torsk har vært svært god. I en situasjon med usikkerhet omkring torskebestanden er det særlig viktig å ikke foreta seg noe som gjør at vi overfisker totalkvoten, sier fiskeriminister Otto Gregussen i en kommentar til at fiskeridirektøren stopper direktefisket etter torsk for kystflåten fra søndag 13. mai. (07.05.01)

Pressemelding

Nr.: 38/2001
Dato: 07.05.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40/ 90 02 44 46

Fiskeriministeren: Helt nødvendig å stoppe torskefisket

- Det er helt nødvendig å stoppe torskefisket for kystflåten. Bakgrunnen er at fisket hittil i år har vært uforutsett bra, været har vært godt og tilgjengeligheten på torsk har vært svært god. I en situasjon med usikkerhet omkring torskebestanden er det særlig viktig å ikke foreta seg noe som gjør at vi overfisker totalkvoten, sier fiskeriminister Otto Gregussen i en kommentar til at fiskeridirektøren stopper direktefisket etter torsk for kystflåten fra søndag 13. mai.

Det gjenstår nå ikke mer av kystflåtens kvote for 2001 enn det som forventes vil gå med til garanterte kvoter for de aller minste fartøyene, til bifangst av torsk i annet fiske og torsk til de som deltar i samlekvoteordningen som omfatter torsk, sei og hyse.

- Da har vi uansett ikke annet å gjøre enn å stoppe det direkte fisket. Det er beklagelig om det går utover enkeltfartøyer som ikke kan fiske så mye som de hadde ventet, men jeg vil understreke at det er full enighet mellom myndigheter og næring om årets reguleringsopplegg, og de aller fleste har hatt et godt torskefiske i år, sier fiskeriminister Gregussen.