Historisk arkiv

Fiskeriministeren tilfreds med eksportvekst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeriminister Otto Gregussen er meget tilfreds med den positive utviklingen for norsk sjømateksport da fjorårets eksporttall fra Statistisk Sentralbyrå og Eksportutvalget for fisk ble presentert i Tromsø fredag 12. januar.

Pressemelding

Nr.: 03/2001
Dato: 12.01.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Bjarne Myrstad tlf. 91 84 37 37

Fiskeriministeren tilfreds med eksportvekst

Fiskeriminister Otto Gregussen er meget tilfreds med den positive utviklingen for norsk sjømateksport.

– Det er gledelig at så vel eksportvolumet som eksportverdien stadig viser vekst og at fiskeri- og havbruksnæringen på den måten befester sin posisjon som en av Norges aller viktigste eksportnæringer, sier fiskeriministeren i en kommentar til fjorårets eksporttall fra Statistisk Sentralbyrå og Eksportutvalget for fisk som ble presentert i Tromsø fredag ettermiddag.

Samlet eksportverdi for norsk sjømat var i 2000 31,4 milliarder kroner, en økning på 5,3 prosent. Volumveksten var 2,8 prosent til totalt 2,1 millioner tonn fisk og skalldyr.

Fiskeriminister Gregussen mener eksportveksten understreker to forhold: For det første at norsk fiskeri- og havbruksnæring viser stor evne til å tilpasse seg og utnytte markedene, og dernest at myndighetens langsiktige politikk for å tilrettelegge for vekst i næringen har vist seg å bære frukter.