Historisk arkiv

Fordeling av inntektene mellom Oslo kommune og havnevesenet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeridepartementet har avgjort hvordan inntektene fra festekontrakten for arealene på Trekanttomten ved Filipstad i Oslo havn skal fordeles mellom Oslo kommune og Oslo havnevesen. 72 prosent av inntektene kan tilføres kommunen, 28 prosent til havnevesenet. (02.03.2001)

Pressemelding

Nr.: 18/2001
Dato: 02.03.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig 22 24 64 37/ 91 54 42 35

Fordeling av inntektene mellom Oslo kommune og havnevesenet

Fiskeridepartementet har avgjort hvordan inntektene fra festekontrakten for arealene på Trekanttomten ved Filipstad i Oslo havn skal fordeles mellom Oslo kommune og Oslo havnevesen. 72 prosent av inntektene kan tilføres kommunen, 28 prosent til havnevesenet.

Dette betyr at Fiskeridepartementet i klagerunden har endret sitt tidligere vedtak i saken, men det innebærer ikke noen endring av lov- eller regelverkforståelsen, understreker ekspedisjonssjef Kirsten Ullbæk Selvig:

- Det er nye opplysninger om eiendomsforholdene som gjør at vi nå er kommet til en annen konklusjon. Den juridiske forståelsen ligger fast, sier Selvig.

I vedtaket slår Fiskeridepartementet fast at inntekter fra arealer som er ervervet med havnekassens midler skal tilføres havnekassen. For Trekanttomten sin del betyr det, med bakgrunn i dokumentasjonen departementet har mottatt fra kommunen og havnevesenet, at 10 prosent av inntektene fra festekontrakten med Storebrand Filipstad AS kan knyttes til grunnerverv som havnekassen har bekostet. I tillegg skal 36 prosent av inntektene fra festekontrakten deles likt mellom kommunen og havnevesenet. Det er knyttet til de tilfeller der kommunen har stått for grunnervervet mens havnevesenet har utviklet infrastruktur knyttet til området. Fiskeridepartementet er videre kommet til at de øvrige arealene ikke har tilstrekkelig tilknytning til havnevirksomheten. 54 prosent av inntektene fra festekontrakten kan derfor tilføres kommunekassen.