Historisk arkiv

Gregussen samler næringa til diskusjon om forenkling av regelverket i fiskeriene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Fiskeriminister Otto Gregussen har invitert fiskerinæringa til heldagsmøte i Bodø 24. april for å drøfte forenkling av regelverket for fiskeriene. Etter at fiskeriministeren i et åpent brev utfordret næringas utøvere på dette punktet er det kommet inn 31 forslag fra organisasjoner og enkeltpersoner. Forslagsstillerne presenterer forslagene på møtet i Bodø. (19.04.01)

Pressemelding

Nr.: 32/2001
Dato: 19.04.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40/ 90 02 44 46

Gregussen samler næringa til diskusjon om forenkling av regelverket i fiskeriene

Fiskeriminister Otto Gregussen har invitert fiskerinæringa til heldagsmøte i Bodø 24. april for å drøfte forenkling av regelverket for fiskeriene. Etter at fiskeriministeren i et åpent brev utfordret næringas utøvere på dette punktet er det kommet inn 31 forslag fra organisasjoner og enkeltpersoner. Forslagsstillerne presenterer forslagene på møtet i Bodø.

- Arbeidet med en ansvarlig ressursforvaltning har høyeste prioritet. Vår ressursforvaltning bygger på prinsippet om en langsiktig og bærekraftig forvaltning basert på et vitenskapelig grunnlag. Kvoter og andre regler er satt for å trygge en slik forvaltning. Brudd på reglene undergraver dette målet og kan ødelegge næringas muligheter for langsiktig planlegging, understreker Gregussen.

Fiskeriministeren skal 3. mai holde en redegjørelse i Stortinget om ulovligheter i fiskerinæringa og innsatsen som gjøres for å komme slike forhold til livs.

- Saken kan angripes fra flere sider, sier fiskeriministeren. - For det første må kontrollen styrkes, for det andre må straffereaksjonene skjerpes, for det tredje må vi ha et regelverk som sikrer god forvaltning og for det fjerde skal vi forenkle regelverket slik at fisket kan gjennomføres på en rasjonell og god måte. Utenom dette er etikk og holdningsskapende arbeid helt grunnleggende. Det er det næringa sjøl som må ta tak i.

- Det er forenklingene som er tema for møtet i Bodø. Jeg ser fram til en konstruktiv debatt og jeg vil sørge for at møtet følges opp med en grundig gjennomgang av regelverket, sier fiskeriminister Otto Gregussen.