Historisk arkiv

Regjeringen foreslår økte bevilgninger mot fiskejuks

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett at det bevilges 8 millioner kroner ekstra i 2001 til tiltak mot ulovligheter i fiskerinæringa. Fiskeriminister Otto Gregussen understreker at ytterligere bevilgninger blir foreslått når statsbudsjettet fremmes til høsten. (11.05.01)

Pressemelding

Nr.: 41/2001
Dato: 11.05.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40 / 90 02 44 46

Regjeringen foreslår økte bevilgninger mot fiskejuks

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett at det bevilges 8 millioner kroner ekstra i 2001 til tiltak mot ulovligheter i fiskerinæringa. Fiskeriminister Otto Gregussen understreker at ytterligere bevilgninger blir foreslått når statsbudsjettet fremmes til høsten.

- I min redegjørelse til Stortinget om ulovligheter, kontroll og tiltak i fiskerinæringa orienterte jeg om hvilke tiltak som vil bli satt i verk for å vinne bukt med ulovlighetene i næringa. Regjeringen vil til høsten, i statsbudsjettet for 2002, fremme forslag om de bevilgninger som er nødvendige for å realisere disse tiltakene. Noen tiltak er det imidlertid nødvendig å sette i verk snarest. Derfor fremmer vi denne ekstrabevilgningen, sier fiskeriminister Otto Gregussen.

De 8 millionene som foreslås i denne omgang skal dekke kostnadene i 2001 knyttet til en styrking på 18 stillinger innen Fiskeridirektoratets kai- og dokumentkontroll. Videre et prosjekt der en ser på mulighetene for styrket informasjonsutveksling mellom ulike instanser, etablering av et felles data- og analyseopplegg og elektronisk kommunikasjon mellom fiskefartøy og landsiden. I tillegg skal midlene dekke kostnadene til et prosjekt som skal vurdere mulighetene for å opprette en privat observatørordning for fiskefartøy.