Historisk arkiv

Stø kurs i havbrukspolitikken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Odelstinget gikk i går inn for Regjeringens forslag til endringer i oppdrettsloven slik at det kan tas vederlag for nye konsesjoner til lakse- og ørretoppdrett. (08.06.01)

Pressemelding

Nr.: 50/2001
Dato: 08.06.2001
Kontaktperson: Magnor Nerheim, tlf 22 24 64 60

Stø kurs i havbrukspolitikken

Odelstinget gikk i går inn for Regjeringens forslag til endringer i oppdrettsloven slik at det kan tas vederlag for nye konsesjoner til lakse- og ørretoppdrett.

I debatten fremhevet Fiskeriminister Otto Gregussen at Næringskomitéen sin innstilling gir uttrykk for en fortsettelse av gjeldende havbrukspolitikk slik denne er nedfelt i oppdrettsloven, nemlig at – virksomheten skal medvirke til en positiv utvikling for distriktet og for næringen. De rammer for tildeling som komitéen har trukket opp er i hovedsak en fortsettelse av tidligere praksis, både når det gjelder kriterier for tildeling og binding av konsesjoner til den enkelte kommune.

Gregussen sa også at utkast til tildelingsforskrift vil sendes på høring i slutten av juni. Dersom alt går etter planen kan forskriften vedtas i månedsskiftet august/september og konsesjonene utlyses i løpet av september.

Nye lakse- og ørretkonsesjoner gir muligheter både for nyetablering og utvikling av eksisterende næringsliv. Fiskeriministeren understreket at Regjeringen og Stortinget har et felles ansvar for å sikre at Havbruksnæringa får stabile, langsiktige og forutsigbare rammebetingelser.

Relaterte lenker
  • Ot.prp. nr. 65 (2000-2001)
    Om lov om endring i lov 14. juni 1985 nr. 68 om oppdrett av fisk, skalldyr m.v. (vederlag ved tildeling av konsesjoner for matfiskoppdrett av laks og ørret)