Historisk arkiv

Tilpasninger av stoppen i torskefisket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Fiskeridepartementet

Stoppen i kystflåtens torskefiske fra 13. mai står fast, men fiskeriminister Otto Gregussen har bestemt at det gjøres noen tilpasninger for å hindre uheldige virkninger for en del fartøyer. (11.05.01)

Pressemelding

Nr.: 43/2001
Dato: 11.05.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Johán H. Williams 22 24 64 40/ 90 02 44 46

Tilpasninger av stoppen i torskefisket

Stoppen i kystflåtens torskefiske fra 13. mai står fast, men fiskeriminister Otto Gregussen har bestemt at det gjøres noen tilpasninger for å hindre uheldige virkninger for en del fartøyer.

- Svært god tilgjengelighet og godt torskefiske har gjort at vi har kommet i en situasjon ingen kunne forutse. Endringene som gjøres nå er helt nødvendige for at fiskerne skal kunne gjennomføre andre fiskerier som de også deltar i, der det er innblanding av torsk, understreker fiskeriminister Otto Gregussen. - Dessuten er det noen av de større båtene som av ulike årsaker ennå ikke har fått begynt fisket. Det er rimelig at de får sjansen til å fange 40 prosent av maksimalkvoten, sier Gregussen.

I reguleringssammenheng er fartøyene under 28 meter delt i gruppe I og gruppe II. For fartøyene under 11 meter i gruppe I økes det garanterte kvantumet fra 40 til 50 prosent av maksimalkvoten. Alle andre fartøyer i gruppe I garanteres et kvantum på 40 prosent av maksimalkvoten. For fartøyene under 10 meter i gruppe II økes det garanterte kvantumet fra 50 til 60 prosent og garantien for disse utvides til å gjelde fartøyer i hele landet, mot før bare Nord-Troms og Finnmark.