Historisk arkiv

Rapport om konkurranseflater i finanssektoren blir overlevert Finansdepartementet i morgen 28. mars

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Pressemelding

Nr.: 13/2000
Dato: 27.03.2000

Til redaksjonen

Rapport om konkurranseflater i finanssektoren blir overlevert Finansdepartementet i morgen 28. mars

Ekspertutvalget som har kartlagt konkurranseflater i norsk finansnæring overleverer sin utredning til finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i morgen tirsdag kl. 11.00.

Overleveringen skjer på finansministerens møterom 326 i Finansdepartementet, Akersgt. 40.

Ekspertutvalget for konkurranseflater i finansnæringen - Konkurranseflateutvalget - ble oppnevnt av Finansdepartementet etter vedtak i Regjeringen i juni i fjor. Professor Einar Hope har ledet utvalget. Utvalget har hatt medlemmer fra Kredittilsynet, Norges Bank, Finansnæringens Hovedorganisasjon, Sparebankforeningen, Norges Handelshøyskole, Statens lånekasse for utdanning, samt Finansdepartementet i Sverige og Norge.

Utvalget har kartlagt norsk finanssektors internasjonale konkurransekraft innen bank-, forsikrings- og verdipapirnæringen. Utvalget har også vurdert norsk finansnærings viktigste fordeler og ulemper sammenlignet med aktuelle utenlandske markeder. Et hovedmål med arbeidet har vært å framskaffe et faktagrunnlag som myndighetene og finansnæringen er enige om.

Etter overleveringen vil utvalgsleder Einar Hope orientere pressen om utvalgets arbeid og konklusjoner. Møterom 356 i Finansdepartementet.