Historisk arkiv

Salg av statens aksjer i Kreditkassen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

78/2000

Pressemelding

Nr.: 78/2000
Dato: 16.10.00
Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09/913 22 811

Salg av statens aksjer i Kreditkassen

Finansdepartementet har godkjent Statens Bankinvesteringsfonds beslutning om å akseptere MeritaNordbankens bud på statens aksjer i Kreditkassen.

Finansdepartementet ga 20. juni i år Statens Bankinvesteringsfond, som utøver det statlige eierskapet av bankaksjer, i oppdrag å sette i gang forberedelse av salg av statens 191 millioner aksjer i Kreditkassen. Det ble forutsatt at salget skulle skje på et forretningsmessig grunnlag. Salget skulle videre baseres på de retningslinjer som er lagt i St. meld. nr. 38 (1999-2000) Om statens eierskap i Kreditkassen og i Finanskomiteens innstilling, Innst. S. nr. 245 (1999-2000).

Beslutning om salg av aksjer skal i tråd med lov om Statens Bankinvesteringsfond § 4 forelegges Finansdepartementet. Statens Bankinvesteringsfonds aksept av et bindende tilbud fra MeritaNordbanken om å kjøpe statens aksjer i Kreditkassen til en kontantpris på kr. 49 pr. aksje er forelagt departementet. Ifølge fondet framstår budet som klart best med en pris og øvrige betingelser som er bedre enn de øvrige bud som har framkommet i den prosessen som har vært gjennomført.

Finansdepartementet har i brev av 15.10.2000 meddelt Statens Bankinvesteringsfond at departementet ikke har merknader til foreleggelsen.

- Det salget som nå gjennomføres er i tråd med de forutsetninger som ble lagt fra Stortinget og Regjeringen. Salget til MeritaNordbanken gir en samlet nordisk bankløsning. Dette gir interessante utviklingsmuligheter for Kreditkassen, sier finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen.

Salget gir staten nærmere 1 milliard kroner mer for aksjene enn om budet var blitt akseptert slik det først forelå. Dette bekrefter at det var fornuftig å gjennomføre salget på forretningsmessig best mulig måte, sier finansministeren.

Til redaksjonen: Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen har møte med den franske finansministeren i Paris 16. oktober. Han reiser deretter videre til Luxembourg for EFTA/EU-møter 16.oktober og 17.oktober. Kontaktperson for henvendelser om kommentarer:

Anne-Sissel Skånvik, mobil 913 22 811.