Historisk arkiv

Utvalget for sysselsetting og verdiskaping overleverte sin rapport til finansministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

53/2000

Pressemelding

Nr.: 53/2000
Dato: 30.06.00
Kontaktperson: Runar Malkenes, telefon 22 24 41 31

Utvalget for sysselsetting og verdiskaping overleverte sin rapport til finansministeren

Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen fikk i dag overlevert rapporten fra Utvalget for sysselsetting og verdiskaping av utvalgets leder professor Steinar Holden.

- Utvalgets innstilling favner svært vidt og gir etter min vurdering en omfattende beskrivelse og analyse av de utfordringene vi står overfor. Jeg er glad for at utvalget så klart støtter opp om det inntektspolitiske samarbeidet, som gjennom flere tiår har spilt en sentral rolle i norsk økonomisk politikk. Utvalget har foretatt en grundig gjennomgang av det norske systemet for lønnsfastsettelse, og jeg registrerer at utvalget peker på viktige utfordringer som det inntektspolitiske samarbeidet står overfor, sier finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i en kommentar til utvalgets rapport.

- Arbeidsdelingen i den økonomiske politikken er drøftet grundig av utvalget, og jeg har merket meg at utvalget har konkludert med at dagens arbeidsdeling bør videreføres, understreker han.

En foreløpig versjon av utredningen er tilgjengelig på Finansdepartementets internett sider.

Spørsmål om utredningen kan rettes til utvalgets leder professor Steinar Holden, telefon 22 85 51 56. Utvalgets pressemelding er vedlagt.