Historisk arkiv

IMF med positiv vurdering av norsk økonomi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

6/2001

Pressemelding

Nr.: 6/2001
Dato: 06.02.01
Kontaktperson: Anne-Sissel Skånvik, telefon 22 24 41 09/mobil 913 22 811

IMF med positiv vurdering av norsk økonomi

- Jeg merker meg at IMFs styre mener at Regjeringens budsjettpolitikk er godt tilpasset dagens økonomiske situasjon, sier finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Styret i Det internasjonale valutafondet (IMF) har nylig behandlet rapporten om norsk økonomi, som er utarbeidet etter IMFs konsultasjon i oktober 2000.

I IMF er det bred enighet om at norsk økonomi har hatt en svært positiv utvikling det siste tiåret, og det ventes en videre solid økonomisk vekst i 2001. IMF påpeker samtidig at Norge står overfor store utfordringer på lang sikt, som en følge av den aldrende befolkningen.

Styret mener at den økonomiske politikken har bidratt til den positive utviklingen det siste tiåret. Samtidig blir det gitt støtte til den nøytrale finanspolitikken som ligger i 2001-budsjettet. IMF understreker også at det er viktig å ikke svekke finanspolitikken som en følge av uventet høy oljepris i en periode.

- Jeg har merket meg synspunktene til IMF og den støtten som blir gitt til Regjeringens økonomiske politikk. Det er viktig at vi tar vare på de gode resultatene vi har oppnådd i den økonomiske politikken. Jeg merker meg også at IMF er enig i at det ikke er tilrådelig å bruke mer oljepenger i budsjettet for 2001, sier finansministeren.

IMFs rapport er offentlig. Se også pressemelding fra IMF.