Historisk arkiv

02.11.2000 Spm 99 fra Venstre av 30. oktober

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

"Hvordan kan et forslag om å utvide lov om merverdiavgiftskompensasjon for kommunene utformes slik at det dekker de nye områdene som foreslås tatt inn i merverdiavgiftssystemet fra 01.07.2001 ?"

FinansdepartementetVårt journalnr: 00/4774

Spørsmål nr. 99, fra Venstres stortingsgruppe, av 30. oktober 2000, vedrørende Statsbudsjettet 2001

"Hvordan kan et forslag om å utvide lov om merverdiavgiftskompensasjon for kommunene utformes slik at det dekker de nye områdene som foreslås tatt inn i merverdiavgiftssystemet fra 01.07.2001 ?"

Svar:

Det vises til Finansdepartementet svar 24. oktober 2000 på spørsmål nr. 60 fra Venstres stortingsgruppe av 19. oktober 2000, samt svar på spørsmål nr. 96 fra Venstres stortingsgruppe 30. oktober 2000, der det er gitt nærmere redegjørelser for kompensasjonsordningen.

Som det framkommer av ovennevnte svar, er formålet med gjeldende kompensasjonsordning å nøytralisere den konkurransevridning som kan oppstå som følge av merverdiavgiftssystemet mellom kommunal egenregivirksomhet og kommunens kjøp av nærmere angitte tjenester fra privat sektor. Ordningen gjelder i dag kun for tjenestene bygg og anlegg og vask og rens av tekstiler. Dette er tjenester hvor det er grunn til å tro at omfanget av egenregi er omfattende. Øvrige tjenester som i dag er avgiftsbelagt, for eksempel renhold, er ikke omfattet av ordningen. Ordningen finansieres av kommunesektoren.

Departementet har lagt til grunn at dagens kompensasjonsordning bør evalueres etter at den har fungert en tid. Det vises til at ordningen sist ble endret fra 1. januar 2000 til å omfatte private og ideelle virksomheter som utfører oppgaver kommunene og fylkeskommunene etter lovgivning er pålagt å utføre eller finansiere. I forbindelse med en evaluering bør det også vurderes om ordningen bør utvides til å omfatte flere tjenester, både tjenester som i dag er avgiftspliktige og tjenester som fra 1. juli 2000 blir avgiftspliktige. Etter departements oppfatning bør en generell utvidelse av kompensasjonsordningen ikke foretas før en har foretatt en nærmere evaluering av dagens ordning.

Hvilke tjenester som det ytes kompensasjon for er regulert i § 2 i lov 17. februar 1995 nr. 9 om lov om kompensasjon for merverdiavgift til kommuner og fylkeskommuner mv. En utvidelse av kompensasjonsordningen til å omfatte flere tjenester må skje ved endring av denne bestemmelsen. Innen den tid som har vært til rådighet har departementet ikke hatt anledning til å vurdere den nærmere utforming av en slik bestemmelse, langt mindre hvilke tjenesteområder som utføres i egenregi av offentlig sektor i konkurranse med privat sektor.

I den grad ønsket om en utvidelse av kompensasjonsordningen er begrunnet med et ønske om å yte økonomisk bistand til kommunene eller enkelte næring, er kompensasjonsordningen uegnet idet den finansieres av kommunesektoren og derved i utgangspunktet ikke er ment å være en tilskuddsordning. Støtte til ulike gode formål bør gis over budsjettets utgiftsside. Det understrekes at formålet med kompensasjonsordningen kun er å hindre konkurransevridning som følge av egenregivirksomhet.