Historisk arkiv

13.10.2000 Spørsmål nr. 33, fra Høyres stortingsgruppe, av 6.10.2000, vedrørende Statsbudsjettet 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet
13.10.2000
Vårt journalnr.: 00/4334

Spørsmål nr. 33, fra Høyres stortingsgruppe, av 6.10.2000, vedrørende Statsbudsjettet 2001

"Det oppgis i St.prp.nr. 1 (Kommunaldepartementets budsjett) at moms på tjenester for kommunesektoren kompenseres gjennom 190 millioner kroner i rammetilskuddet og at kompensasjonen for konjunkturavgiften er lagt inn gjennom å øke anslaget for prisvekst for kommunal tjenesteyting. Forutsatt at moms på tjenester og konjunkturavgiften ikke innføres, at kompensasjonene dermed faller vekk og at balansen mellom rammeoverføringer og skatt skal være som i Regjeringens forslag (Dvs. at skatteandelen skal være 46 pst. av kommunenes innekter). Hva blir da:

a) bevilgningsbeløpet på rammeoverføringene (kap. 571 og 572 med underposter)

b) skatteørene for henholdsvis fylker og kommuner"

Svar:

Som følge av Regjeringens forslag til merverdiavgiftsreform er det foreslått å kompensere kommunene med 91 mill. kroner og fylkeskommunene med 99 mill. kroner (av dette 50 mill. kroner knyttet til lokale bussruter), samlet sett 190 mill. kroner for kommunesektoren. Kompensasjonsbeløpene er lagt til innbyggertilskuddet i rammetilskuddet.

Regjeringens opplegg innebærer at kommunesektoren er foreslått kompensert for innføring av konjunkturavgift gjennom den anslåtte prisstigningen (deflator) for kommunal tjenesteyting. Dersom konjunkturavgiften ikke foreslås innført vil dette isolert sett medføre at deflatoren, som benyttes for å beregne realveksten i kommunesektorens inntekter, reduseres med 0,9 prosentpoeng, tilsvarende om lag 1,9 mrd. kroner. Frie inntekter (skatt/rammetilskudd) skal i utgangspunktet reduseres med om lag 1 350 mill. kroner for å beholde en realvekst på 1,6 mrd. kroner. Prisomregnede øremerkede overføringer som inngår i kommuneopplegget, reduseres med om lag 200 mill. kroner, mens gebyrinntekter anslås å bli redusert med knapt 250 mill. kroner som følge av lavere deflator. Realverdien av øremerkede tilskudd, som i utgangspunktet ikke er prisomregnet, vil som følge av 0,9 prosentpoeng lavere deflator, øke med om lag 100 mill. kroner. Dersom denne effekten skal inndras, kan f.eks. frie inntekter reduseres utover de overnevnte 1 350 mill. kroner.

Dersom nedjusteringen av de frie inntektene foretas ensidig på rammeoverføringene, mens skattørene beholdes som i Regjeringens opplegg, vil dette innebære at skatteinntektene utgjør 46,3 pst. av kommunesektorens samlede inntekter i 2001. Nedjusteringen av frie inntekter kan også foretas ved å nedjustere de kommunale og fylkeskommunale skattørene. En reduksjon i skattørene med 0,1 prosentpoeng tilsvarer 410 mill. kroner i reduserte skatteinntekter.