Historisk arkiv

14.10.2000 Svar på spm. nr.114 fra Venstre, av 2.11

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Nasjonalbudsjettet 2001, provenyvirkning, 0-sats for el-biler

Finansdepartementet
Vårt journalnr: 00/4890

Spørsmål nr. 114, fra Venstres stortingsgruppe, av 2.11, vedrørende Nasjonalbudsjettet 2001

"Hva er provenyvirkningen av å innføre 0-sats for mva for el-biler?"

Svar:
Departementet forstår spørsmålet slik at det fremdeles kan gjøres fradrag for inngående merverdiavgift på anskaffelser til bruk i virksomheter som produserer /omsetter el-biler, men at man ikke skal beregnes utgående merverdiavgift på omsetning av el-biler. Det er store systemmessige betenkeligheter ved å innføre en slik særordning.

Etter merverdiavgiftsloven er det i dag ikke adgang å til å fradragsføre inngående merverdiavgift ved anskaffelse av personkjøretøy. Dette gjelder de fleste el-biler ettersom disse gjennomgående vil være personbiler. I perioden januar til oktober 2000 er det registrert 199 momspliktige el-biler. Dersom en legger til grunn en årlig omsetning på 250 biler og en gjennomsnittlig utsalgspris på 200 000 kroner, vil null-sats på omsetning av el-biler gi et provenytap på om lag 10 mill. kroner.

I nærmeste fremtid vil det bli sendt på høring et forslag til en forskriftsendring som likestiller el-biler med varebiler. En slik forskriftsendring vil medføre at næringsdrivende kan føre til fradrag anskaffelse av el-bil dersom den benyttes til varetransport.

VEDLEGG