Historisk arkiv

17.10.2000 Spørsmål nr. 37, fra SVs stortingsgruppe, av 11.10.2000, vedrørende Nasjonalbudsjettet 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet
17.10.2000
Vårt journalnr: 00/4337

Spørsmål nr. 37, fra SVs stortingsgruppe, av 11.10.2000, vedrørende Nasjonalbudsjettet 2001

"Vi viser til kap. 4591, post 73, jobbskapingsprosjekt. Vil en slik avvikling av ordningen slik regjeringen foreslår, føre til at tiltak som Revita Drammen ikke lenger får støtte?"

Svar:

Finansdepartementet har forelagt spørsmålet for Arbeids- og administrasjonsdepartementet, som har utarbeidet følgende svar:

"De prosjektene som har fått støtte av jobbskapingsmidler er ulikt organisert, har ulik finansiering og ulike opplegg for tilbud til brukerne. De fleste prosjektene har kommunal/fylkeskommunal støtte i tillegg til støtten fra jobbskapingsmidlene. De selger også tjenester til private.

Ved en avvikling av ordningen med tilskudd til jobbskapingsprosjekter vil prosjekter rettet mot etablererveiledning og etablering fortsatt kunne ha samarbeid med Aetat og motta midler til arbeidsmarkedstiltak gjennom salg til Aetat av kursplasser som arbeidsmarkedsopplæring, AMO. Omfanget av slike kjøp fra Aetats side vil imidlertid være avhengig av kurstilbudet og i hvilken grad Aetat lokalt ser tilbudet som hensiktsmessig i forhold til sine målgrupper.

Revita Drammen vil, som andre jobbskapingsprosjekter, fortsatt kunne motta midler gjennom salg av kursplasser til Aetat. Dette under forutsetning av at de kan tilby kurs som AMO som kan konkurrere på pris og kvalitet med andre kurstilbydere."