Historisk arkiv

22.06.2000 Ang. tilgang til pressekonferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Høyres Stortingsgruppe

Stortinget

0026 OSLO

Deres ref

Vår ref

Dato

HGr 240c/2000 lar

2000/2234

22.6.2000

Ang. tilgang til pressekonferanse

Finansdepartementets pressekonferanser er normalt åpne for andre tilhørere, litt avhengig av hvor de holdes og hvilket tema som er på dagsorden. Unntaket er pressekonferansene om statsbudsjettet og Revidert budsjett, der det er svært stor pågang fra mediene og der plassene er reservert for dem som pressekonferansen faktisk er ment for; journalister, redaktører, fotografer og kamerateam.

Finansministerens presentasjon for Stortinget skal fortsatt skje i Stortinget; ikke på pressekonferanser. Når statsbudsjettet legges fram i oktober skjer den første presentasjonen fra Stortingets talerstol når finanstalen holdes.

Jeg valgte å åpne pressekonferansen om Revidert nasjonalbudsjett denne gangen for medlemmer av finanskomiteen fordi det ikke var noen egen presentasjon i Stortinget. Det ble imidlertid delt ut pressemeldinger og gitt intervjuer mens vår pressekonferanse ennå pågikk. Dette var svært forstyrrende.

Jeg ser ønsket om å være der et meget fulltallig pressekorps er samlet for å få gitt kommentarer "på direkten". Erfaringene fra pressekonferansen om Revidert nasjonalbudsjett tilsier imidlertid at vi ikke ser det som naturlig med andre tilhørere enn pressen inne i salen. Jeg gjør igjen oppmerksom på at pressekonferansene overføres direkte via internett, slik at politiske rådgivere og andre kan være fullt oppdatert om hva som blir sagt.

Med hilsen

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen