Historisk arkiv

24.05.2000 Spørsmål nr. 7, fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe, av 18.5.2000, vedrørende Revidert Nasjonalbudsjett 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Finansdepartementet

24.05.2000

Vårt journalnr: 00/2296

Spørsmål nr. 7, fra Kristelig Folkepartis stortingsgruppe, av 18.5.2000, vedrørende Revidert Nasjonalbudsjett 2000

"Hvilke konsekvenser vil kuttet på 20 mill på Kap 2441 post 50 Prosjektrettet teknologiutvikling i petroleumsvirksomheten ha for arbeidet med å trygge arbeidsplasser i petroleumsvirksomheten i en tid med synkende investeringsnivå?"

Prosjektrettet teknologiutvikling i petroleumssektoren gjennomføres som et samarbeid mellom oljeselskaper, leverandørindustri og forskningsinstitusjoner, og staten bidrar til finansieringen av programmet.

Formålet med programmet er å sørge for en mest mulig effektiv utnyttelse av det potensialet teknologisk utvikling representerer med tanke på økt lønnsomhet og industriell utvikling. Dette kan gjøres ved å utnytte den kompetanse oljeselskaper, leverandørindustri og forskningsinstitusjoner sitter inne med i et samordnet opplegg.

Ordningen ble opprettet våren 1999 som en ny satsing. Også etter kuttet vil staten vil bidra med betydelige midler til teknologisk utvikling i petroleumssektoren. Det er ikke gjort beregninger som viser om dette kan få direkte eller indirekte konsekvenser for sysselsettingen. Et kutt i petroleumsrettet teknologiutvikling i petroleumsvirksomheten vil imidlertid ikke gi direkte utslag på sysselsettingen ved offshoreverftene. Eventuelle sysselsettingseffekter kan i tilfelle komme i leverandørbedrifter og andre teknologiintensive selskaper, ingeniørselskaper og forskningsinstitusjoner.