Historisk arkiv

25.10.2000 Svar på spm. nr. 42 fra Venstre, av 19.10.00

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Statsbudsjettet 2001, toll, tekstilvarer

Finansdepartementet
Vårt journalnr: 00/4539

Spørsmål nr. 42, fra Venstres stortingsgruppe, av 19.10.2000, vedrørende Statsbudsjettet 2001

"Hva ville provenytapet vært dersom man opphevet all toll på tekstilvarer mm. fra alle andre land enn USA og EU? Hvor mye ville man kunne spare administrativt?"

Svar:
Tollprovenyet fra tekstilvarer og klær anslås til i overkant av 600 mill. kroner i 2001. Av dette anslås tollen på tekstilvarer og klær fra USA og EU å utgjøre rundt 50 mill. kroner. Bortfall av all toll på tekovarer fra alle land unntatt USA og EU ville mao. innebære et provenytap på rundt 550 mill. kroner.

Det er i prinsippet ikke toll på denne typen produkter fra EU. Manglende oppfyllelse av kravene til opprinnelse og opprinnelsesdokumentasjon medfører imidlertid at det likevel pålegges en del toll på tekovarer fra EU. Det er i prinsippet også tollfrihet for en lang rekke tekovarer fra utviklingsland. Også for denne importen er det krav til opprinnelse og opprinnelsesdokumentasjon. Selv om alle tekovarer fra utviklingsland ble gitt tollfrihet innenfor det særskilte tollpreferansesystemet for disse landene (GSP-systemet), må det likevel antas at en fjerdedel av tekoimporten fra disse landene ville bli tollbelagt. Den mest effektive måten å etablere full tollfrihet for tekovarer fra utviklingslandene på, er å etablere tollfrihet for tekovarer fra alle land. Størstedelen av tollinntektene fra denne type varer skriver seg fra tekoimporten fra utviklingslandene.

Det ville ikke være forenlig med WTOs bestevilkårs bestemmelser å opprettholde ordinære tollsatser bare overfor USA. Preferansetollsatser overfor særskilte land er i henhold til WTOs regelverk bare tillatt innenfor rammen av tollunioner og frihandelsavtaler – eller overfor utviklingsland. Handelspolitiske hensyn knyttet både til oppslutning om WTO-regelverket og til vårt forhold til USA tilsier derfor at det ikke gjøres unntak for import fra USA, slik spørsmålet antyder, ved en eventuell fjerning av tollen på tekovarer.

Det er vanskelig å anslå hvor mye en kunne spare av administrative kostnader ved å fjerne tollsatser på tekovarer. En viktig del av de administrative kostnadene er knyttet til de ulike frihandelsavtalene og til GSP-systemet. Dette skyldes i stor grad det omfattende opprinnelsesregelverket i disse avtalene, herunder kravene til dokumentasjon av importvarenes opprinnelse. Samtidig innebærer frihandelsavtalene og GSP-systemet at det blir tyngre for aktørene å ha oversikt over hvilke tollsatser som gjelder. Hensynet til administrativ forenkling er derfor et argument for å fjerne tollsatsene overfor alle land, og ikke bare innenfor rammen av frihandelsavtaler og GSP-systemet.

For øvrig vil argumentene som taler for en avvikling av tollsatsene på tekovarer også tale for en avvikling av tollsatsene på industrivarer generelt. Foruten å gi administrative forenklinger og enklere rammebetingelser for næringslivet vil en fjerning av alle slike tollsatser bidra til redusert prispress og færre vridninger i økonomien.

VEDLEGG