Historisk arkiv

26.10.2000 spm nr 50 fra Venstre av 19.10.2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

"Hva ligger i formuleringen: "Det knyttes en viss risiko til en slik framdrift." på side 71 i FINs fagproposisjon, hva angår å gjøre ordningen med tilbud om elektronisk overlevering av ligningsoppgaver landsomfattende fra 2001? Vil denne framdriftsrisiko

FinansdepartementetVårt journalnr: 00/4539

Spørsmål nr. 50, fra Venstres stortingsgruppe, av 19.10.00, vedrørende Statsbudsjettet 2001

"Hva ligger i formuleringen: "Det knyttes en viss risiko til en slik framdrift." på side 71 i FINs fagproposisjon, hva angår å gjøre ordningen med tilbud om elektronisk overlevering av ligningsoppgaver landsomfattende fra 2001? Vil denne framdriftsrisikoen også kunne få konsekvenser for den helhetlige framdriften i SLN-prosjektet, som tar sikte på endelige løsninger i drift fra 2004?"

Svar:

Den spesifiserte løsningen for elektronisk overlevering av likningsoppgaver til likningsmyndighetene er teknisk sett i grenseland for hva som i dag er mulig å realisere. Utfordringen knytter seg særlig til funksjonalitet vedrørende digital signatur. Dersom den spesifiserte løsningen ikke fører frem, må man forsøke å etablere en ny variant av løsningen. Dette vil eventuelt kunne innebære at det blir vanskelig å gjøre ordningen med tilbud om elektronisk overlevering av likningsoppgaver landsomfattende fra og med likningen for inntektsåret 2001. En slik eventuell forsinkelse antas imidlertid ikke å være til hinder for at endelige løsninger for SLN kan settes i drift fra 2004.