Historisk arkiv

9.10.2000 - Svar til Fremskrittspartiets stortingsgruppe vedr. anmodning om lovteknisk bistand - Børsloven

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Fremskrittspartiets stortingsgruppe
saksordfører Siv Jensen
Stortinget
0026 Oslo

Deres ref

Vår ref

Dato

FIN/sj

2000/4331 FM TM

9.10.2000

Anmodning om lovteknisk bistand - børsloven

1.
Det vises til Deres brev av 5. oktober 2000 med følgende anmodning om lovteknisk bistand:

"Jeg viser til finanskomiteens behandling av Ot.prp. nr. 73 (1999-2000) – Børsloven og ber med dette departementet om lovteknisk bistand på følgende områder.

§ 2-1 første ledd. Et mindretall i komiteen ønsker å følge Lovutvalgets forslag om at foretak som driver virksomhet som autorisert markedsplass kan søke konsesjon, det vil si at det ikke er plikt til å søke konsesjon og at foretak som har slik konsesjon dermed får en særskilt rett til å betegne sin virksomhet som autorisert markedsplass eller regulert marked.

§ 4-1 første ledd. Et mindretall i komiteen ønsker å følge Lovutvalgets flertallsforslag med en grense på 20 % eierbegrensning.

§ 10-2 Omdannelse. Et mindretall ønsker at det etableres en stiftelse og at midlene fra salget av børsen ikke skal tilfalle staten. For ordens skyld vedlegges merknadene."

2.
Når det gjelder mindretallets ønske om å endre lovforslaget slik at foretak som driver virksomhet som autorisert markedsplass skal kunne søke konsesjon, men at det ikke skal være plikt til å søke konsesjon, vil det ikke være tilstrekkelig å foreta endringer i lovforslaget § 2-1. En endring som den mindretallet ønsker vil innebære en endring av lovens systematikk, noe som vil medføre behov for endringer i flere bestemmelser. Nedenfor følger forslag til endringer i de mest sentrale bestemmelser om konsesjonsplikt mv. Innenfor den tid som har vært til rådighet har det ikke vært mulig å foreta en fullstendig gjennomgang av lovforslaget med tanke på eventuelle behov for endringer i andre bestemmelser.

§ 1-3 første ledd:
Med autorisert markedsplass menes foretak som organiserer eller driver et marked for finansielle instrumenter der det legges til rette for handel ved regelmessig og offentlig kursnotering av finansielle instrumenter , og som har tillatelse etter loven her.

§ 2-1 første ledd:
Virksomhet som bør s kan bare drives av foretak som har tillatelse til dette fra departementet. Departementet kan etter søknad gi tillatelse til foretak som driver virksomhet som autorisert markedsplass.

§ 9-1
Med bøter straffes den som forsettlig eller uaktsomt driver virksomhet som bør s uten tillatelse etter § 2-1 første ledd, eller benytter betegnelsen børs eller autorisert markedsplass i strid med § 2-1 tredje ledd.

3.
Til § 4-1 første ledd:

En lovregel som mindretallet ønsker vil kunne utformes slik:

§ 4-1 første ledd første punktum skal lyde:
Ingen kan eie aksjer som representerer mer enn 20 prosent av aksjekapitalen eller stemmene i en børs.

4.
Til § 10-2 Omdannelse

Jeg vil innledningsvis peke på at det synes å være en viss uoverensstemmelse mellom innholdet i saksordførers brev og innholdet i de vedlagte sider fra utkastet til komiteinnstilling, ved at det i innstillingsutkastet heter at en "… rimelig del (uthevet her) av provenyet ved salg av Oslo Børs, bør settes av til et eget fond eller stiftelse…"

Forslaget til lovtekst nedenfor er utformet i henhold til innholdet i innstillingsutkastet.

§ 10-2 annet ledd tredje punktum:
Den formue som oppstår ved salget av aksjene skal overføres til staten og en stiftelse med formål å fremme et velfungerende marked for finansielle instrumenter. Den nærmere fordeling mellom staten og stiftelsen fastsettes av departementet.

§ 10-2 fjerde ledd
Departementet kan i forskrift fastsette nærmere regler om omdannelsen, salg av aksjene, disponeringen av formuen og organisering av stiftelsen som nevnt i annet ledd.

Med hilsen

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen

Gjenpart:

Stortingets Finanskomite

VEDLEGG