Historisk arkiv

29.05.01 Svar på spm. 23 fra Høyres stortingsgruppe, av 22.05.01.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Finansdepartementet

Vedrørende Revidert Nasjonalbudsjett 2001 - motorredskap

Finansdepartementet
Vårt saksnr: 01/2214

Spørsmål nr. 23, fra Høyres stortingsgruppe, av 22. mai 2001, vedrørende Revidert Nasjonalbudsjett 2001

"I 1995 ble det innført nye klassifiseringsregler ved registrering av motorredskap. Dette har ført til at anleggsbransjen nå må betale dieselavgift for de motorredskap som er montert på lastebilchassis, og derfor blir registrert som lastebil. Imidlertid må de fortsatt betale investeringsavgift som motorredskap, noe de ville sluppet som lastebiler. Hva er Finansministerens begrunnelse for at disse driftsmidlene regnes som motorredskap når det skal betales investeringsavgift, men som lastebil når det skal betales dieselavgift? Vil Finansministeren rydde opp i denne saken?"

Svar:

Finansdepartementet er klar over de problemstillinger som stortingsgruppen påpeker. Bakgrunnen er at det benyttes ulikt regelverk for å definere de ulike kjøretøygruppene. Det er allerede bestemt at det skal opprettes en arbeidsgruppe bestående av representanter fra Toll- og avgiftsdirektoratet, Skattedirektoratet og Vegdirektoratet. Arbeidsgruppen skal blant annet se på forholdet mellom investeringsavgiften, dieselavgiften og definisjonene i kjøretøyforskriftene.

For øvrig vises det til at investeringsavgiften er vedtatt opphevet fra 1. april 2002, og at denne problemstillingen da uansett vil bli uaktuell.