Historisk arkiv

Cross-kjører fikk KRÅD-prisen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Den tidligere profesjonelle motocross-kjøreren Terje Eriksen i Kristiansand er tildelt "Den kriminalitetsforebyggende pris" for år 2000. Med mekkekvelder og kjøring fire kvelder i uka har han fått mange ungdommer bort fra en kriminell karriere.

Pressemelding

Nr.:
Dato:

Cross-kjører fikk KRÅD-prisen

Den tidligere profesjonelle motocross-kjøreren Terje Eriksen i Kristiansand er tildelt "Den kriminalitetsforebyggende pris" for år 2000. Med mekkekvelder og kjøring fire kvelder i uka har han fått mange ungdommer bort fra en kriminell karriere.

Da bydelen Randesund/Tveit i Kristiansand på midten av 90-tallet registrerte en rekke kriminelt belastede ungdommer de ikke greide å hjelpe, ble Eriksen engasjert som prosjektleder i et crosstiltak rettet inn mot disse, men også andre interesserte ungdommer. Utekontakten administrerte tiltaket, som ble satt i gang i 1997.

Frivillig ildsjel

Terje Eriksen er først og fremst beskrevet som en en frivillig ildsjel som brenner for ungdom. Han er tidligere profesjonell crosskjører, som i mange år har brukt mye av sin fritid på ungdom som befinner seg i risikosonen for problemer i forhold til atferd, rus og kriminalitet

Målet med dette prosjektet var å forebygge rus og kriminalitet ved å være sammen med ungdom og gi dem oppfølging over tid på steder hvor de får mulighet for spenning, mestring, tilhørighet og relasjoner til trygge og grensesettende voksne.

50.000 priskroner

Prisen er et diplom og en sjekk pålydende 50.000 kroner. Forslagsstillerne påpekte at Eriksen er en drivkraft langt utover det som kan forventes, i forhold til den godtgjørelsen han mottar. Han stiller på "mekkekvelder" og kjøring fire ganger i uka. I tillegg drar han på turer, treningsleirer og skogsarbeid med ungdommene. Med sikkerhet og entusiasme klarer han å motivere de unge til både å trene, reparere og kjøre crossykkel. Han har alene tatt ungdommene med seg på crossmesterskap i Danmark og kommet hjem med pokaler og vinnere både på den ene og den andre måten.

Har spart samfunnet

Kommunen og politiet i Kristiansand er ikke i tvil om at dette arbeidet har spart det offentlige hjelpeapparatet for betydelige ressurser.

Prosjektet ble evaluert av sosionomstudenter ved Høgskolen i Kristiansand våren 2000. Det bekreftet de gode resultatene. Politiet utrykker glede over at så mange av de ungdommene de var ytterst bekymret for - nå er blitt positive og ansvarsfulle. Prosjektet har også tilført ungdommene mye i form av mestring, sosialt nettverk og kompetanse. Rundt 200 ungdommer har brukt crossbanen fast det siste året.

Prisen tildeles under KRÅDs konferanse på SAS-hotellet ved Holbergs plass i Oslo onsdag 8. november klokka 13.00. Resepsjonen vil angi møtesal.

For nærmere opplysninger: Kontakt KRÅD ved Betty Lind, telefon 22 24 55 96. Kråds sentralbord 2 24 55 95.

Forslagsstillerne kan nås ved å ringe Utekontakten i Kristiansand, 38 02 72 11, Jens Eckhoff.

Terje Eriksen kan kontaktes hos Ole Brumm Skogservice, 38 09 36 50, mobil 970 98 001