Historisk arkiv

Hevingen av Sleipner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

21.06.00: I forståelse med Stolt-Rockwater har Justisdepartementet undertegnet kontrakt med Eide Marine Services AS om heving av hovedseksjonen av Sleipner

Pressemelding

Nr.: 37-2000
Dato: 21.06.00
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Knut Helge Reinskou, telefon 22 24 54 10

Hevingen av Sleipner

I forståelse med Stolt-Rockwater har Justisdepartementet undertegnet kontrakt med Eide Marine Services AS om heving av hovedseksjonen av Sleipner.

Stolt-Rockwater Joint Venture, som hevet deler av MS Sleipner i mars i år, men ikke lyktes i å heve hovedseksjonen, vil først ha kapasitet til å utføre denne delen av oppdraget i oktober. I forståelse med Stolt-Rockwater undertegnet Justisdepartementet igår kontrakt med Eide Marine Services AS i Høylandsbygd, Hordaland, om heving av hovedseksjonen.

Eide Marine Services tar sikte på å gjennomføre oppdraget i løpet av sommer månedene juni til august. Kontraktssummen er 4 494 000 kroner. Som vederlag for sin innsats mottar Stolt-Rockwater 1 400 000 kroner.

Hurtigbåten MS Sleipner forliste ved Ryvarden fyr nord for Haugesund 26. november 1999. Av totalt 85 personer om bord er 15 funnet omkommet mens en person fortsatt er savnet. Justisdepartementet oppnevnte 1. desember 1999 en undersøkelseskommisjon ledet av Arild O. Eidesen til å undersøke omstendighetene omkring forliset.