Historisk arkiv

Invitasjon til seminar om Den rettsmedisinske kommisjonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

20.09.2000: Justisminister Hanne Harlem opnar seminaret fredag 22. september i samband med at Den rettsmedisinske kommisjonen er 100 år.

Pressemelding

Nr.: 52-2000
Dato: 20.09.2000
Kontaktperson: Informasjonskonsulent Espen Strai, tlf. 22 24 51 41

Invitasjon til seminar om Den rettsmedisinske kommisjonen

Justisminister Hanne Harlem opnar seminaret fredag 22. september i samband med at Den rettsmedisinske kommisjonen er 100 år.

Det er Justisdepartementet som arrangerer seminaret om Den rettsmedisinske kommisjon. Representantar frå kommisjonen, domstolane, påtalemakta og advokatane vil halde innlegg om sine erfaringar.

Den rettsmedisinske kommisjon skal kontrollere alle rettsmedisinske erklæringar i straffesaker, og skal dessutan rettleie mellom anna aktørane i retten og dei sakkunnige i rettsmedisinske spørsmål.

I dag handsamar kommisjonen om lag 4000 saker kvart år. Merksemda rundt arbeidet til kommisjonen har økt kraftig dei seinare åra. Rettsmedisinske spørsmål har vore sentrale i ei rekke kjende straffesaker dei siste åra, mellom anna i Liland-saka, Fasting-Torgersen-saka, Birgitte Tengs-saka og Bjarkøy-saka. I samband med saka i Baneheia har DNA-spor stått sentralt.

I seminaret vil rolla til Den rettsmedisinske kommisjonen bli debattert. Ein vil òg kome inn på organiseringa av kommisjonen i framtida.

Seminaret vil finne stad i auditorium 01, Akersgata 59 (regjeringskvartalet), frå klokka 10 til 16. Seminaret er ope for pressa og særskilt inviterte gjestar.