Historisk arkiv

Norsk politi sender egen EM-tropp

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr.: 17-2000
Dato: 22.03.00

Norsk politi sender egen EM-tropp

Norge skal sende tre polititjenestemenn til fotball-EM. Det er klart etter at Norge og Nederland/Belgia i dag har undertegnet en erklæring om politisamarbeid i forbindelse med fotball-EM 2000. Hovedoppgaven er utveksling av informasjon om potensielle trusler mot orden og sikkerhet under mesterskapet.

En norsk polititjenestemann skal plasseres i et stabselement i politihovedkvarteret sammen med kolleger fra de øvrige deltakerland som en hovedforbindelse mellom norsk og nederlandsk/belgisk politi. To andre skal følge de norske supporterne og være tilstede ved Norges kamper under mesterskapet. De norske tjenestemennene vil ikke ha politimyndighet. Norsk politi har hittil bistått vertslandenes politimyndigheter med utformingen av en trusselvurdering.

Nederlandske og belgiske innenriksmyndigheter, med ansvar for politiets oppgaver under sommerens EM i fotball, satser på et bredt samarbeid med politiet i alle deltakerlandene for å unngå kriminalitet og ordensforstyrrelser under mesterskapet.

I møtet med norske sentrale politimyndigheter orienterte delegasjonen fra Nederland/Belgia om den planlagte politiinnsatsen, herunder særlig samarbeidet med politistyrker fra deltakerlandene.

Kontaktperson:Tom Brunsell, telefon 22 24 54 60