Historisk arkiv

Tillatt med vinlotteri

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

19.05.00: Alkohol blir tillatt som gevinst i private smålotterier. Spill på gevinstautomater får 18-årsgrense. Dette er to av forslagene til endringer i lotteriloven Regjeringen har oversendt Stortinget. Saken ble behandlet i statsråd fredag 19. mai.

Pressemelding

Nr.: 29-2000
Dato: 19.05.00

Tillatt med vinlotteri

Alkohol blir tillatt som gevinst i private smålotterier. Spill på gevinstautomater får 18-årsgrense. Dette er to av forslagene til endringer i lotteriloven Regjeringen har oversendt Stortinget. Saken ble behandlet i statsråd fredag 19. mai.

Regjeringen går i Ot.prp. 49 (1999-2000) inn for å tillate alkohol som gevinst ved interne smålotterier på arbeidsplasser og i andre private sammenhenger. Både vin og brennevin blir tillatt som gevinst. Stortinget har tidligere gått inn for at det bør åpnes for dette.

Forslaget om 18-årsgrense for gevinstautomater omfatter alle automater som gir mulighet for gevinst i form av penger, varer eller verdibevis.

Lovendringsforslaget inneholder også lovgrunnlaget for opprettelsen og finansieringen av et nytt direktorat, Lotteritilsynet, og en ny klagenemnd for lotterisaker, Lotterinemnda. Den nye tilsynsordningen skal finansieres ved gebyrer pålagt aktørene på lotterimarkedet.

Det er tidligere vedtatt at Lotteritilsynet skal plasseres i Førde i Sogn og Fjordane. Det er også tidligere vedtatt at departementsansvaret for lotteriområdet skal overføres fra Justisdepartementet til Kulturdepartementet 1. januar 2001.

Kontaktpersoner: Anita Fjærem (22 24 54 35) Eivind Tesaker (22 24 54 67)