Historisk arkiv

Wegner får støtte av departementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr.: 49-2000
Dato: 30.08.2000
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Kyrre Stenbro, tlf 22 24 52 20

Wegner får støtte av departementet

På bakgrunn av Bergens Tidenes oppslag av tirsdag 29. august, vil departementet gi uttrykk for at man er godt fornøyd med den innsatsen som politimesteren i Bergen har gjort for å holde politidistriktets budsjett.

Generelt forventer Justisdepartementet at alle politimestere holder sitt budsjett. For å oppnå dette må politimesteren planmessig tilpasse politidistriktets virksomhet til det budsjett han er gitt. I praksis nødvendiggjør dette at politimesteren tar ansvar, og treffer de avgjørelser som er nødvendige for å unngå budsjettoverskridelser.

Justisdepartementet er fornøyd med omfanget av den informasjon som politimesteren i Bergen har gitt, og som er relevant ved fastsettelse av politidistriktets budsjett. Departementet har også merket seg politimesterens engasjement for en bedre busdsjettutvikling ved Bergen politidistrikt.

Justisdepartementet har også merket seg at politimesteren og hans stab har utformet sitt budsjettforslag for 2000, samt senere fastsatt politidistriktets internbudsjett, i nært samarbeid med fagorganisasjonene.

Departementet har på grunnlag av statistiske opplysninger, rapporter fra politidistriktet, samt diverse møter med politimesteren og hans medarbeidere, konstantert at politidistriktet har hatt en meget god kriminalitetsutvikling de senere år til tross for stramme budsjetter. Departementet har i den sammenheng merket seg at politidistriktet har økt oppklaringsprosenten fra 20% til over 40%, samt at anmeldt kriminalitet på viktige kriminalitetsområder er betydelig redusert over tid. Samtidig er både saksbehandlingstid og antall uavgjorte straffesaker redusert.