Historisk arkiv

Halv million til prosjekt om folks rettshjelpsbehov

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisdepartementet har bevilget en halv million kroner til gjennomføring av en undersøkelse om folks behov for juridisk bistand. Det er Universitetet i Oslo som står for undersøkelsen. (03.05.2001)

Pressemelding

Nr.: 66 - 2001
Dato: 03.05.2001
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Espen Strai (22 24 51 41) eller
Førstekonsulent Elisabeth Brodtkorb (22 24 51 62)

Halv million til prosjekt om folks rettshjelpbehov

Justisdepartementet har bevilget en halv million kroner til gjennomføring av en undersøkelse om folks behov for juridisk bistand. Det er Universitetet i Oslo som står for undersøkelsen.

Ansvarlig for forskningsprosjektet er fem studenter tilknyttet Institutt for Rettssosiologi ved UiO i samarbeid med Juss-Buss. Hensikten er å kartlegge rettshjelpsbehovet hos folk flest. Man vil også spesielt se på behovet for rettshjelp blant innvandrerkvinner.

Undersøkelsen skal gjennomføres i fire bydeler i Oslo. Resultatet vil foreligge i form av en rapport ved årsskiftet.

– Støtten til undersøkelsen må ses i sammenheng med oppfølgingen av rettshjelpsmeldingen, sier justisminister Hanne Harlem.

– Jeg er opptatt av å utnytte de ressursene vi har til rådighet på best mulig måte. Forskningsprosjektet vil kunne bidra til økt kunnskap om hvilke områder hvor behovet for rettshjelp er størst. Vi håper også å få kunnskap om hvor stort det udekkede rettshjelpsbehovet er, og hvilke modeller som mest effektivt kan bidra til å dekke behovet for juridisk bistand, sier Hanne Harlem.